Bolgár karácsony ! - Mami konyhája
A bolgár karácsony december 24 - véget érő 40 napos böjt után kezdődik . A szenteste vacsoráját mindenkinek kötelező elfogyasztani családi körben . Az asztalon bőséges a választék, csak kettő szabály van , amit be kell tartani . Az egyik , hogyErdélyi Konyha - Téli ünnepek - Disznóvágás
Hozzávalók (2 darabhoz): ♦ 1 nagyobb hájszélhús ♦ 2 db konyhakész (egyenkéntkb. 40 cm hosszú), simább vastagbél ♦ rizs ♦ 2-3 hagyma ♦ szitált morzsolt csombor ♦ só ♦ bors. Megjegyzés: A „hájszélyes” abból a húsdarabból készül, ami a sertés hájának szÍme a savanyú levesek királya: 12 kipróbált erdélyi csorba ...
Az erdélyi gyökerű csorba levesek közös nevezője a savanyúságuk, amit többféleképp is elérhet a készítőjük: ecettel, vagy akár savanyú káposzta levével is. Közülük, a savanyú húsgombócleves mellett, igazi nagy kedvencnek számít a pacalleves, ami állíFakanálforgató tollforgató: Erdélyi Konyha - ezt kifőztük ...
Erdélyi Konyha - ezt kifőztük rendesen Egy hideg és egy meleg - leginkább ezzel jellemezhetném a múlt hetem második felét. Hideg, mert noha a lányom nagyon szép, ügyes és okos volt a Gólyabálon mégsem nyert, mert nagyon erős volt a mezőny és nagyon kReformkori konyha: A jótündér ajándéka
Izgatottan kibontotta,és a kezében tartotta a varázskönyvet, melyben valóban ott voltak az általa küldött receptek, és neve is ott virított a kiadvány írói és szerkesztői között. A varázskönyvet Erdélyi Konyha Kalendáriumnak keresztelték, és szétszórRozi erdélyi,székely konyhája
A pityókákat folyó víz alatt alaposan megmossuk, félbevágjuk, meghintjük sóval és a vágott felükkel lefelé a tepsibe sorakoztatjuk és 45- 50 percig sütjük, kinyitjuk a sütőt, megnézzük, ha az alja szép ropogós aranybarna kész van, ha nem tovább sütjüErdélyi Receptek Székelyföldről
Erdélyi Receptek Székelyföldről. Egészséges, változatos receptek. Erdélyből, Székelyudvarhelyről származom, és imádok főzni. Amit tudok a főzésről azt kimondottan az édesanyámtól tanultam.Ízletes receptek
Összesen 19901 recept, több mint 200 féle étel kategóriában. Receptek mindenkinek, az amatőröktől a profi szakácsokig. Húsételek, szárnyasok, tészták ...Aleda konyhája
Elkészítése: A csülökhúst meg a tojásokat kb 1x1 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük, enyhén megsózzuk.A réteslapokat félbevágjuk, majd egyenként kettőbe hajtjuk, a szélein körbe vizes ecsettel lekenjük. Egyik rövidebb oldalra 1-1 evőkanál töltelékeMagyar konyha :: Régi receptek :: Az Ősmagyarok konyhája
Magyar konyha - Régi receptek - Az Ősmagyarok konyhája: Erdélyi fejedelmi konyha - Főúri konyha 1600-ban, Erdélyi fejedelmi konyha - Az szelíd négylábú állatokbúl, Erdélyi fejedelmi konyha - Az négylábú vadakbúl, Erdélyi fejedelmi konyha - Az szárnya