Katalin konyhája: Székelygulyás
Nevével ellentétben nem székely eredetű, a hagyományos erdélyi konyha nem ismeri. Az étel receptje Székely József vármegyei főlevéltáros (1825–1895) nevéhez fűződik, aki Petőfi Sándor kortársa és barátja volt. 1846-ban mindketten a Gránátos utcai KomLucskos káposzta, ahogy székely keresztanyám készítette ...
A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk. A húst felkockázzuk, kicsit apróbb darabokra, mint a pörkölthöz. A káposztát megpucoljuk, a torzsáját kivágjuk, majd nagyobb kockára vágjuk.Erdelyi konyha -
Zsidó konyha. Mártások Vörösáfonyalekvár (fojminc)... mártásreceptek ... Vitéz kürtős Erdélyből----- A népművészeti kirakodóvásáron igazi erdélyi "Kürtősház" mutatta be a tudományát és árusította a cukros, diós, vagy kókuszos kürtőskalácsot. A brigádSzékely konyha- receptek - Anikó oldala
Székely konyha- receptek Történelem a székely konyha kialakulásának „Székelyföld” Erdély szívében található meg, egyike a szépségekben, ritka jelenségekben és ásványkincsekben egyaránt gazdag kis tájaknak. Az egykori Marosszék és Udvarhelyszék, a maiErdelyi konyha - freewb.hu
A leves legtöbb nép konyhájának elmaradhatatlan kezdő étele. Az ebéd nélkülözhetetlen bevezetője, sokan el sem tudják képzelni nélküle azt.Inova Bútor - Akciós termékek
További képek>>Havannaülőgarnitúra - Magyar gyártó terméke AKCIÓS ÁRON AZONNAL VIHETŐ! - 3-as, 2-es kanapé és fotel - Fabetét nélkülRozi Erdélyi konyhája
A lisztet tálba szitáljuk, és a zsírral alaposan elmorzsoljuk. Amikor az élesztő felfutott hozzáadjuk a zsíros liszthez, hozzátesszük a 2 egész tojást, sót a megmaradt tejet és jól összegyúrjuk, konyharuhával letakarva, hagyjuk kelni.Kezdőlap - Erdélyi Receptek
Kompótnak, szilvásgombócnak, levesnek és lekvárnak. Őszibarack-lekvár. Egyszerű finomság egyszerűen elkészítve.Erdélyi Receptek Székelyföldről
Erdélyi konyha. Erdélyből, Székelyudvarhelyről származom, és imádok főzni. Amit tudok a főzésről azt kimondottan az édesanyámtól tanultam. Célom a hagyományőrzés, de nem csak a székely recepteket szeretném átörökíteni az utókornak hanem a MagyarorszáHagyományörző Erdélyi ízek | Nemzetikonyha
Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését.